(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken zich dinsdag te herstellen ten opzichte van de verliezen van de voorgaande handelsdagen, waarbij ook techaandelen weer in trek zijn. Beleggers zijn nog in afwachting van de kwartaalcijfers van Apple nabeurs.
Een half uur voor het sluiten van de aandelenhandel staan de Dow Jones en S&P 500 0,6 tot 0,8 procent hoger, terwijl techbeurs Nasdaq een winst van 0,8 procent boekt.
Daarmee weten de Amerikaanse aandelenmarkten zich te herstellen van de verliezen een dag eerder, waarbij met name dalingen in de techsector de drie belangrijkste benchmarks onder druk zetten. “De techsector is sinds de financiële crisis de motor van de rally. Voor ons is de huidige verkoopgolf een kans”, zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. “Met name de Nasdaq staat onder druk vanwege de huidige verkoopgolf, omdat de FANG-aandelen [Facebook, Amazon, Netflix en Google] niet goed presteren en dit de hele markt naar beneden duwt”, voegde hij toe.
“Ik vind dat er te overtrokken is gereageerd, met name in de techsector. Maar we zien hier zoveel kracht dat de sector ruimte heeft voor een correctie. Ik verwacht de rest van het jaar geen grote dalingen”, voegde Liz Young, investeringsstrateeg bij BNY Mellon Investment Management, toe.
Analisten van Morgan Stanley vrezen daarentegen dat de verliezen van de afgelopen dagen juist het begin zijn van de grootste correctie sinds februari. Volgens hen hebben de bredere indices als de Dow Jones en S&P 500 weinig gemerkt van de koersdruk van Facebook en Netflix, maar zal dat de komende tijd veranderen.
Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de arbeidskosten in het tweede kwartaal zijn gestegen, maar minder hard dan verwacht. De arbeidskosten stegen in het tweede kwartaal op kwartaalbasis met 0,6 procent, terwijl werd gerekend op een stijging van 0,7 procent. Op jaarbasis lagen de kosten 2,8 procent hoger.
Tevens werd bekend dat de persoonlijke inkomens en bestedingen van de gemiddelde Amerikaan in juni op maandbasis verder zijn opgelopen. De inkomens stegen met 0,4 procent, hetgeen ook gold voor de uitgaven.
Het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten steeg in juli licht. De index steeg van 127,1 in juni naar 127,4 deze maand. De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar daalde van 104,0 naar 101,7 in juli. De deelindex die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weergeeft, steeg echter van 161,7 naar 165,9.
De bedrijvigheid rond de regio Chicago in de Verenigde Staten is in juli verder gegroeid. De inkoopmanagersindex steeg van 64,1 in juni naar 65,5 deze maand. Dit is de hoogste stand in zes maanden.
De huizenprijzen in Amerika stegen in mei, zo bleek uit de S&P Case-Shiller huizenprijsindex. De prijzen in de twintig meest stedelijke gebieden stegen in mei met 6,5 procent op jaarbasis, na een toename van 6,7 procent een maand eerder. De nationale index steeg in mei opnieuw met 6,4 procent op jaarbasis.
Olie noteerde dinsdag lager. Een september-future West Texas Intermediate daalde 2 procent naar 68,74 dollar per vat, terwijl een september-future Brent 1,8 procent lager stond op 74,22 dollar. De Amerikaanse president Donald Trump nodigde dinsdag zijn Iraanse ambtgenoot Hassan Rohani uit voor een top zonder hieraan voorwaarden te verbinden. De afgelopen weken ging er tussen beide landen juist veel dreigende taal heen en weer. Trump wil nu graag een één-op-één gesprek met Rohani.
“De zorgen over Iran waren juist een belangrijke steun voor de stijging van de olieprijs”, stelde Robbie Fraser, grondstoffenspecialist bij Schneider Electric. Hij is verbaasd over de mogelijke toenadering tussen de VS en Iran.
De euro/dollar noteerde op 1,1698. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1725 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1706 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Pfizer noteerde 3,1 procent hoger. De farmaceut heeft in het tweede kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet geboekt en zijn winstverwachting opwaarts bijgesteld. De omzetverwachting werd wel met 500 miljoen dollar verlaagd.
Procter & Gamble steeg 0,7 procent. De Amerikaanse producent van persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsmiddelen boekte in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter dan verwachte resultaten.
Ralph Lauren steeg 1,7 procent. Het Amerikaanse modehuis rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 109 miljoen dollar, ofwel 1,31 dollar per aandeel, op een omzet van 1,39 miljard dollar.
Apple komt nabeurs met resultaten en noteerde 0,6 procent hoger.
De aandelen van Chipotle gingen met 5,7 onderuit, nadat het voedingsbedrijf in Ohio klachten heeft gekregen over voedselvergiftiging.
Naked Brands Group ging liefst bijna 40 procent omhoog, na het nieuws over een deal van dochterbedrijf Bendon over de kledinglijn van model Heidi Klum.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.