Ondanks de volatiele bewegingen van de afgelopen maanden noteert Wall Street op jaarbasis nog in het groen. Voorlopig weet het handelsbeleid van Donald Trump niet leiden tot grote verliezen op de financiële markten. Uiteraard zijn er niet alleen maar winnaars, maar ook verliezers. Vandaag besteden we aandacht aan de grootste winnaars op Wall Street tot nu toe.

  • Netflix

Het aandeel van de streamingdienst wist in amper 6 maanden tijd in waarde te verdubbelen. Deze stijging is te danken aan het feit dat het aantal abonnees nog steeds in de lift zit en daarnaast blijken de eigen Netflix-series een groot succes te zijn.

  • Twitter

Het aandeel is tot nu toe al met ruim 80% in waarde gestegen. Onlangs wist Twitter voor het eerst uit te pakken met zwarte cijfers en dat geeft beleggers hoop. Daarnaast is er goede hoop dat de advertentie-inkomsten in de lift zullen belanden als gevolg van de mogelijkheden omtrent het tonen van reclamevideo’s op Twitter.

  • TripAdvisor

TripAdvisor werd tijdens het eerste deel van het jaar beloond om haar harde werken (stijging van ruim 60%). Het bedrijf is bezig met het drastisch verlagen van de kosten voor onder andere marketing en deze kostenverlagingen zouden niet moeten gaan leiden tot een omzetdaling. Tot nu toe lijkt het bedrijf daar in te slagen, want de cijfers over het eerste kwartaal zagen er hoopvol uit.

  • Macy’s

Een opvallende uitblinker was warenhuisketen Macy’s. Ondanks het feit dat de warenhuizen het behoorlijk lastig hebben in Amerika, wist Macy’s te stijgen met bijna 50%. En deze stijging had te maken met een onverwachte omzetstijging. Deze omzetstijging wist zelfs te leiden tot een verhoging van het winstdoel voor het jaar 2018.

Hieronder zijn alle ‘winnaars’ in beeld gebracht (StockTwits).