(ABM FN-Dow Jones) Corbion maakte woensdag over het tweede kwartaal een onderliggend operationeel resultaat (recurrente EBITDA) bekend dat licht onder de verwachting van KBC Securities en de marktconsensus uitkwam. Dit valt op de maken uit de analyse van de cijfers van Corbion door KBS Securities.

Analist Wim Hoste wees woensdag op de daling van dit resultaat met 19 procent, dat grotendeels toe te schrijven was aan valuta-effecten. Hoste bracht woensdag in herinnering dat Corbion 60 procent van zijn omzet uit Noord-Amerika haalt.

Hoste schat in dat het negatieve effect van een relatief zwakke dollar in de loop van het jaar minder wordt, met als uitgangspunt dat de dollar ten opzichte van de euro zich stabiliseert.

Het operationeel resultaat zal in zijn visie nog wel last blijven houden van de verliezen op het Innovation Platforms cluster.

De analist raamde voorafgaand aan de publicatie van de kwartaalresultaten het onderliggend operationeel resultaat voor het gehele jaar op 136,4 miljoen tegen 164,4 miljoen over 2017 en een consensus van 137,6 miljoen. Hoste zal nu zijn eigen raming licht verlagen.

Hij ziet voor de korte termijn geen impuls voor de koers. Hij handhaaft om deze reden zijn advies op Houden met een koersdoel van 28,00 euro.

Het aandeel Corbion noteerde woensdagmorgen op een groen Damrak 5,2 procent lager op 26,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.