(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

Als de S&P 500 de druk van voorbeurs van zich af weet te schudden en woensdag voor de vijfde opeenvolgende dag een winst weet te realiseren, betekent dit de langste opeenvolgende reeks van winsten voor de breed samengestelde index sinds 16 februari, toen de S&P zes opeenvolgende dagen winst wist te pakken. Als de Nasdaq woensdag voor de zevende opeenvolgende handelsdag hoger sluit, is dit de langste winstreeks voor deze index sinds 12 maart.

Gezien de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten focussen marktdeelnemers zich woensdag op Chinese handelsdata. Het handelsoverschot bedroeg in juli 28,1 miljard dollar, terwijl de markt rekende op een overschot van 39,3 miljard dollar. In juni bedroeg het overschot 41,5 miljard dollar. “Een daling van het handelsoverschot is nauwelijks een verrassing gezien de spanningen tussen China en de Verenigde Staten”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. “Het is vermeldingswaardig dat de export in juni met 12,2 procent is gestegen”, voegde hij toe. De teleurstellende handelsdata plaatsen China is een moeilijke positie gezien de impasse met Washington in deze kwestie”, concludeerde Madden.

Saillant detail is volgen Rabobank dat de Chinese handelscijfers van vanochtend laten zien dat de 12-maands som van de Chinese export naar de VS met USD 461 miljard een nieuw record behaalde. “So much winning…?”, concludeerde de bank.

Vannacht maakte Amerika de definitieve lijst met Chinese goederen ter waarde van 16 miljard dollar bekend waarop het een importheffing van 25 procent zet.

Inmiddels reageerde China door heffingen aan te kondigen op ook 16 miljard dollar aan Amerikaanse goederen.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 3,0 procent. De marktindex daalde van 353,1 naar 342,5.

De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert later op de dag zijn meest recente olievoorradendata.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 68,52 dollar, terwijl een september-future Brent 0,5 procent goedkoper werd op 74,32 dollar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1584. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1622 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1599 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,3 procent lager. Dinsdag sloot het aandeel 11 procent in de plus op 379,56 dollar, nadat CEO Elon Musk op Twitter aankondigde te overwegen om zijn bedrijf van de beurs te halen. Musk suggereerde daarbij een prijs van 420 dollar per aandeel en stelde dat de financiering al rond zou zijn.

Disney daalde voorbeurs 1,0 procent. De entertainmentgigant publiceerde dinsdag nabeurs tegenvallende resultaten.

Thomson Reuters zag in het tweede kwartaal de winstontwikkeling onder druk staan, ondanks een hogere omzet. Er was nog geen handel in het aandeel voorbeurs.

Salesforce.com steeg voorbeurs met 0,4 procent, nadat het softwarebedrijf dinsdag laat CFO Keith Block promoveerde tot co-CEO samen met oprichter Marc Benioff.

Michael Kors steeg voorbeurs 2,2 procent, nadat het modehuis in het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde. Michael Kors verhoogde tevens de verwachtingen voor het hele boekjaar.

Snap presteerde daarentegen het afgelopen kwartaal beter dan verwacht. Het aandeel van het moederbedrijf van de populaire foto-app Snapchat daalde voorbeurs 0,9 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 2.858,45 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 25.628,91 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 7.883,66 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.