Wie de komende weken op vakantie gaat naar de Verenigde Staten, kan de eigenaar worden van de MacCoin. Vandaag – donderdag – zal ’s werelds grootste restaurantketen, McDonald’s, een MacCoin weggeven bij iedere Big Mac die je bestelt. McDonald’s lanceert dit initiatief om de 50e verjaardag van de Big Mac te vieren.

In 14.000 restaurants in de Verenigde Staten krijg je vanaf donderdag 9 augustus een MacCoin per Big Mac die je bestelt. Die MacCoin kan je vanaf vrijdag 10 augustus inruilen voor … een Big Mac.

De Big Mac is een icoon van McDonald’s. Het wordt zelfs gebruikt om de koopkracht over heel de wereld te vergelijken via de Big Mac Index. Deze index vergelijkt de prijzen van de Big Mac over heel de wereld zodat je kan nagaan waar het goedkoop is om te leven, of duur.

McDonald’s verkoopt jaarlijks 1,3 miljard Big Macs

McDonald’s koos 9 augustus als startdatum omdat deze dag de 100e verjaardag zou zijn van Jim Delligatti. Delligatti had een franchise van McDonald’s in Pennsylvania en is de uitvinder van de Big Mac.

In 2007 werd er in Pennsylvania nog een museum geopend volledig in het teken van de Big Mac, het Big Mac Museum Restaurant. Vorig jaar verkocht McDonald’s wereldwijd maar liefst 1,3 miljard Big Macs.

Er zullen 5 verschillende MacCoins beschikbaar zijn die elk een decennium van de Big Mac vertegenwoordigen:

’70: flower power MacCoin

’80: pop art MacCoin

’90: abstract MacCoin

’00: Technologie MacCoin

’10 : Evolutie communicatie MacCoin

Bron: CNBC

Foto Credit: Wikipedia

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)