De Amerikaanse beurswaakhond SEC keurde eerder deze week de aanvraag van 9 Bitcoin-ETFs af. De 9 aanvragen werden in gediend door 3 verschillende uitgevers, Proshares – GraniteShares – Direxion. Nu komt de SEC hier op terug, door te zeggen dat de afwijzing onder ‘review’ staat.

Het nieuws van de mogelijke herziening werd aangekondigd door Hester Peirce. Peirce was de enige commissaris die zich openlijk distantieerde van de afkeuring van de Bitcoin-ETF die werd ingediend door de gebroeders Winklevoss. Na de eerste afwijzing, diende de gebroeders Winklevoss een ‘petitie’ in om de afkeuring te herbekijken. In juli werd die herziening ook afgekeurd.

Volgens Peirce voldeed de structuur van de ETF wel aan de regelgeving. Volgens haar zou een Bitcoin-ETF juist meer beleggers naar de cryptomarkt lokken waardoor prijsmanipulatie veel moeilijker wordt. Ook nu vindt Peirce de afwijzing onterecht. Volgens haar focust de SEC te veel op de onderliggende Bitcoin-markt en te weinig op de derivatenmarkt, waar de producten om draaien.

Bitcoinprijs reageert positief

Het is echter nog lang niet zeker dat de herziening van de afwijzing iets zal veranderen. Hester Peirce legt uit wat er nu gaat gebeuren:

‘De commissie delegeert bepaalde taken naar zijn medewerkers. Die medewerkers nemen beslissingen in naam van de commissie. De commissie mag de beslissing van zijn medewerkers herzien. Dat is hetgeen er nu aan de hand is.’

Er wordt echter geen deadline opgelegd wanneer de herziening van de beslissing voltooid moet zijn. De prijs van Bitcoin reageerde alvast voorzichtig positief op het nieuws en noteert opnieuw boven $6.500.

Bron: CoinDeskCoinTelegraph

Foto: iStock/Allexxandar

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)