De lijst met technische signalen die een nieuwe opwaartse trend laten zien voor Bitcoin groeit. De laatste 7 dagen kon Bitcoin een bescheiden winst van 4% voorleggen. Maar belangrijker is dat ’s werelds grootste cryptomunt als sinds begin deze maand boven $7.000 noteert. 2 populaire technische signalen laten nog meer opwaarts potentieel zien.

Sinds het dieptepunt van midden augustus rond $6.000 zit Bitcoin weer in een opwaartse trend. De grens van $6.000 blijkt een sterke steunlijn te bieden. De RSI-indicator toont een gelijkaardig bodempatroon als in de periode 2014-2016 waarna Bitcoin aan een verschroeiende rit omhoog begon van $250 naar $20.000. (H/T CryptoWolf)

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

TA Bitcoin: MACD

De RSI is de laatste dagen ook in goed gezelschap van de MACD-indicator. Een MACD boven 0 duidt op een opwaartse trend terwijl een MACD onder 0 een neerwaartse trend signaleert. De sterke steun rond $6.000 en de stijging naar $7.000 de laatste weken zorgde ervoor dat de MACD-indicator voor het eerst sinds januari terug boven 0 noteert.

Echter, in januari noteerde de MACD boven 0, maar was de trend van de MACD al neerwaarts zoals je op volgende grafiek kan zien. Nu is de MACD opnieuw boven 0, maar is de trend van de MACD opwaarts.

Bitcoin $8.500

Indien de opwaartse trend van Bitcoin kan aanhouden, kan ’s werelds grootste cryptomunt de komende weken opnieuw richting $8.500 evolueren. Merk ook op dat Bitcoin het dalende trendkanaal van maart dit jaar opwaarts doorbroken heeft.

Het is wel belangrijk dat Bitcoin de psychologische grens van $7.000 moet kunnen vasthouden. Maar er zit momenteel meer opwaarts potentieel in Bitcoin dan neerwaarts risico.

Bron: Coindesk

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)