De Amerikaanse beurzen lijken niet te stoppen, de afgelopen vijf jaar heeft de S&P 500 een rendement gehaald van 73 procent. Een behoorlijk sterke prestatie maar er zijn aandelen die het beter doen… véél beter. Retailreus Amazon en videogame-maker Take-Two haalden in deze periode een rendement van 500 procent, niet slecht als je het mij vraagt.

500 procent op 5 jaar tijd, zulke rendementen kom je niet vaak tegen maar ze bestaan wel. Kijk maar naar Amazon en Take-Two. Beide bedrijven doen het bijzonder goed en kunnen jaarlijks uitstekende bedrijfsresultaten neerleggen waardoor beleggers maar al te graag aandelen in slaan.

Amazon

Het paradepaardje van Jeff Bezos, Amazon.com. Ooit begonnen als kleine webwinkel en nu uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven ter wereld. De laatste jaren heeft het bedrijf zijn activiteiten ook uitgebreid door tactische overnames en dergelijke, met als resultaat dat het klantenbestand blijft toenemen en de omzet sinds 2013 is gestegen met maar liefst 180 procent.

De kracht achter het bedrijf zit ‘em in de forse groei van hun clouddiensten, namelijk de Amazon Web Services (AWS). Het zijn deze web diensten waar andere grote bedrijven veel aandacht aan besteden, net zoals particulieren massaal gebruik maken van het online shopping platform.

 

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste beursnieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Take-Two

Ook deze onderneming focust zich voornamelijk op de digitale wereld. De videogame-uitgever Take-Two Interactive Software kent u wellicht van de kaskraker Grand Theft Auto V. Hun succesformule bestaat uit het uitgeven van enkele razend populaire spellen en om de x-aantal maanden updates doorvoeren zodat het spel ‘vers en nieuw’ blijft voor de gaming community.

Daarenboven kunnen gamers ook in-game items kopen met virtueel geld dat ze verkrijgen door er echt geld tegen aan te smijten. Op deze manier kunnen gamers nieuwe content ‘unlocken’ en het spel levendig houden, zo kan Take-Two maanden/jaren teren op één enkele succesverkoop.

 

Bronnen: Beursduivel, Fool

Foto: Nattanan23 – Pixabay