Dit zijn niet onze profetische woorden, maar de woorden van 2 topmanagers uit de Noord-Amerikaanse marihuanasector. Volgens de CEOs van Canopy Growth en Hexo Corp heeft Europa de trein nog niet gemist. Wanneer ze nog een paar jaar wachten, zullen ze achterop lopen. Maar zover zien de topmanagers het niet komen.

Europa is met zijn 500 miljoen inwoners een gigantische markt. Medische marihuana is er in verschillende landen al toegelaten. Legalisering van marihuana voor medische doeleinden wordt vaak gezien als het opstapje naar een volledige legalisering. Zoals we al gezien hebben in Canada en bepaalde staten in Amerika.

Bruce Linton, CEO van Canopy Growth, verwacht dat Groot-Brittannië binnen de 5 jaar een volledig legale marihuanamarkt zal hebben, net als Canada. Linton is met Canopy al actief in 11 Europese landen waaronder Denemarken, Duitsland en de Tsjechische Republiek. Canopy doet al business met 1.000 Duitse apothekers, goed voor 10% van de omzet in het laatste kwartaal.

“Europe is a big deal,”

Verenigd Koninkrijk geeft voorbeeld in Europa

Sebastien St. Louis, CEO van Hexo Corp, verwacht een legalisering van marihuana in Groot-Brittannië al binnen de 3 jaar. Wanneer Groot-Brittannië het groene goud legaliseert, zullen andere Europese landen van het vaste land volgen.

Volgens St. Louis heeft Europa de boot nog niet gemist, maar zal het dat wel doen als ze binnen de 3 à 5 jaar geen actie ondernemen. Europa kan een markt worden met zo’n 100 miljard euro aan legale marihuana omzet per jaar.

“Europe isn’t missing out yet. If they don’t move on this in the next two to three years, they will be.”

Bron: Yahoo Finance

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.