Om te beginnen is Initiative Q geen cryptomunt. Het noteert niet op een cryptobeurs of een ander platform. Maar het kan misschien wel de volgende – betere versie van – Bitcoin worden. Op enkele maanden heeft dit ‘betaalmiddel van de toekomst’ namelijk al een netwerk uitgebouwd van meer dan 3 miljoen gebruikers. Reden achter het succes: gratis geld weggeven.

Initiative Q trekt de laatste tijd gemakkelijk 100.000 nieuwe gebruikers per dag aan. Via het ‘invite-only’ registratieproces vragen ze enkel om een e-mailadres in ruil voor een deel van het toekomstige geld dat ze willen creëren.

Dit lijkt op een Ponzi, maar er zit een duidelijke strategie achter.

Dit is geen ‘get-rich-quick’ methode”, zegt oprichter Saar Wilf, “maar je moet een kritische massa bereiken wanneer je een bruikbare munt wil creëren. En dat is wat we momenteel doen.

Wilf bouwde in het verleden al de code voor een geïntegreerd systeem voor de verificatie van online transacties en fraudepreventie dat werd gekocht door PayPal.

De wereld heeft een beter en efficiënter betaalsysteem nodig

Saar Wilf is er van overtuigd dat de wereld een beter betaalsysteem nodig heeft: “De wereld zit vast aan een logge bestaande infrastructuur voor financiële verrichtingen, en de enige ander opties zijn momenteel cryptomunten. Maar ik geloof niet dat cryptomunten de juiste oplossing bieden,” aldus Wilf.

Initiative Q from Initiative Q on Vimeo.

“Crypto – like all currency – has built its value based on trust but is decentralised from government. It circumvents the systems, which I think most people realise can be as bad as it can be good. We want Q to become mainstream and that’s why we give it away for free to those willing to promote it.”

Geld = vertrouwen

Saar Wilf wil van Initiative Q een project maken waarbij ze vertrouwen opwekken voor de gebruikers. Hij is van plan om aan alle regelgeving te voldoen, maar dan veel efficiënter dan het huidige systeem. Financiële transacties moeten even simpel en snel gaan als het bestellen van een Uber-taxi. Een internationale munt die gebruikt en verhandeld kan worden zonder gebruik van het huidige, kostelijke en traag betaalsysteem.

Net als elke digitale revolutie zal het veroveren van het financieel systeem niet van de ene op de andere dag gebeuren. Initiative Q hoopt over 10 jaar even waardevol te zijn als de Amerikaanse dollar. Ze voorspellen echter niets, maar hopen op alles om uiteindelijk de capaciteit van Bitcoin te creëren, maar dan beter.

Bron: Forbes

Foto Credit: Wikimedia Commons

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)