Dash is momenteel de 13e grootste cryptomunt ter wereld met een marktwaarde van ongeveer $1,3 miljard. Eerder deze week voerde het netwerk van Dash een stress test uit om te zien hoeveel transacties Dash kon uitvoeren op 1 dag. In die stress test versloeg het andere, grotere cryptomunten als Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en XRP.

Dash staat voor Digitaal Cash en profileert zichzelf als een nieuw, gedecentraliseerd betaalmiddel. Zo wint Dash bijvoorbeeld veel aan populariteit in de marihuana-sector waar transacties met fiatgeld nog steeds moeilijk is. In de stress test verwerkte het Dash netwerk meer dan 3 miljoen transacties in 24 uur. Hierbij bleef de gemiddelde kostprijs per transactie op $0,03.

Dit is een forse verbetering ten opzichte van de stress test die Dash uitvoerde in juli 2018. Toen werden 464.000 transacties zonder problemen uitgevoerd. Met +3 miljoen transacties zonder problemen, staat Dash voor Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash. Zelfs XRP van Ripple komt met 2 miljoen transacties nog niet in de buurt. Een stress test bij Bitcoin Cash in september verwerkte 2,1 miljoen transacties.

Dash bewijst de kracht van cryptomunten

Volgens Mark Mason, Directeur Media & PR bij Dash, is dit nog maar het begin. Dash toont hiermee aan dat schaalgrootte geen probleem moet vormen voor cryptomunten om te gebruiken als betaalmiddel. De stress test bewijst dat zelfs met blokken van 2MB een groot aantal transacties mogelijk zijn.

Een onderzoek aan de Universiteit van Arizona wees eerder al uit dat Dash ‘gemakkelijk’ kan groeien naar een capaciteit zoals PayPal.

Bron: Dash Force NewsAMBCrypto

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)