De Bitcoin is onlangs weer hard gecrasht en daarbij heeft het een kritieke weerstandslijn doorbroken. Nu ligt het volgende weerstandspunt van de Bitcoin rond de 1.000 dollar. Tenminste, volgens Tyler Jenks en zijn Hyperwavetheorie.

Jenks is president van Lucid Investment Stategies en heeft decennia miljarden dollars beheerd voor onder andere pensioenfondsen. In deze jaren heeft hij ook een eigen theorie ontwikkeld, genaamd Hyperwave.

De Hyperwavetheorie is toepasbaar op bubbels, zoals die van de Bitcoin en wordt gebruikt in de technische analyse. De theorie heeft volgens Jenks al honderden keren zijn gelijk bewezen in verschillende markten.

De twee belangrijke weerstandslijnen

De Bitcoin is door verschillende fases van de Hyperwave theorie gegaan. Nu bevindt het zich in een van de laatste fases. Want momenteel test de prijs van een bitcoin de Phase 2 lijn, zoals op de afbeelding te zien is.

Hyperwave

De Phase 2 lijn is volgens Jenks nog niet gebroken. De lijn is pas gebroken als de wekelijkse candlestick onder de lijn sluit. We weten daarom pas zondag of de lijn wordt gebroken of niet.

Als de lijn wordt gebroken dan zullen we volgens Jenks de Phase 1 lijn gaan testen. Deze lijn staat gelijk aan zo’n 939 dollar per bitcoin – een doemscenario. Alleen wanneer we de 939 dollar zullen testen, kunnen Jenks en zijn theorie niet zeggen.

Zo stelde hij: “Als we de Phase 2 lijn breken kunnen we daarna ook weer omhoog. Bijvoorbeeld naar een niveau van 8.000 dollar, waarna we de Phase 1 lijn testen. Wanneer we Phase 1 testen weet ik niet. Maar als we de Phase 2 lijn breken, dan dalen we zeker tot de 939 dollar.”

Maar we kunnen ook omhoog

Wanneer we zondag hoger dan de Phase 2 lijn sluiten, hoeft er niks aan de hand te zijn. Zo zouden we ook weer omhoog kunnen gaan volgens Jenks.

Uiteindelijk stelde hij dat de prijs voorspellen moeilijk is. Er zijn namelijk verschillende scenario’s die kans hebben om zich te voltrekken.

Bron: Youtube

Foto: iStock, Twitter