De sector van Virtual Reality staat nog in zijn kinderschoenen, maar zal de komende jaren een sterke groei kennen. Volgen Brian Armstrong, CEO van Coinbase, zal digitaal geld (zoals cryptomunten) een belangrijk onderdeel worden van de virtuele realiteit. Het kan er zelfs voor zorgen dat VR evolueert van hobby naar een beroep.

In een virtuele wereld heeft het geen nut om fiatgeld te gebruiken, zegt Armstrong. Het is niet logisch dat mensen van over heel de wereld samenkomen in een virtuele realiteit en daar betalen met een munt die exclusief is voor 1 land.

Anderzijds zal digitaal geld binnen een virtuele realiteit er ook voor zorgen dat de gebruikers er meer tijd doorbrengen. Dat zal op zijn beurt bedrijven meer aanzetten om een virtuele wereld te creëren.

Er zijn al verschillende soorten virtuele werelden. De meest bekende is Second Life. Maar ook Decentraland is bijzonder populair geworden. Virtuele realiteit is geen vereiste voor een virtuele wereld (kijk maar naar Second Life) maar zal het gebruik van de virtuele wereld wel versnellen, aldus Brian Armstrong.

Echt geld verdienen met geld uit de virtuele wereld

Virtuele werelden hebben verschillende opties om geld te gebruiken:

  • Men kan een gecentraliseerde munt creëren zoals Second Life met de Linden Dollar
  • Een gedecentraliseerde munt als Bitcoin of Ether kan gebruikt worden
  • Er kan een eigen token uitgegeven worden zoals MANA in Decentraland

Op die manier kunnen gebruikers van de virtuele werelden een eigen economie bouwen. Met kan er vastgoed of huizen bouwen, auto’s verkopen, kledij, liedjes, evenementen, … Hoe populairder de virtuele wereld, hoe meer activiteiten.

Hoe meer activiteiten, hoe meer digitaal geld er rondgaat en ‘ondernemers’ er geld verdienen. Dat geld kunnen ze omwisselen naar fiatgeld van hun eigen land. Volgens Armstrong kan dit op termijn ervoor zorgen dat mensen virtuele werelden gaan gebruiken om extra geld te verdienen, of zelfs als voltijds beroep.

Digitaal geld dient op die manier als een perfecte brug tussen de virtuele wereld en de echte wereld.

“Virtual reality and cryptocurrency seem like a match made in heaven; it’s a purely digital version of money for a purely digital world.” Aldus de CEO van Coinbase.

Bron: Brian Armstrong Medium

Foto Credit: Flickr