Het gaat bijzonder slecht op de cryptomarkt, zo goed als alle munten hebben zware verliezen achter de rug. Veel crypto-beleggers zijn de moed verloren maar dat geldt niet voor iedereen. Onder andere Mike Novogratz blijft er in geloven en verwacht een goed cryptojaar in 2019.

Mike Novogratz is niet zomaar iemand, hij heeft vroeger voor Goldman Sachs gewerkt en is nu oprichter van Galaxy Digital. Tijdens de gouden periode heeft hij ontzettend veel geld verdiend maar dat is nu wel eventjes anders. Dit jaar heeft hij zijn portefeuille flink in waarde zien dalen.

Met Galaxy Digital wil hij de institutionele wereld verbinden met de crypto wereld en is er van overtuigd hier op termijn in te slagen. Hij heeft het bedrijf in 2017 opgericht door middel van een investering van 300 miljoen dollar. Ondanks de forse daling van crypto, heeft hij de verliezen goed kunnen inperken.

Hij verwacht volgend jaar zijn verliezen goed te maken en zelfs winst te maken. Novogratz is van mening dat de Bitcoin het digitale goud zal worden en dat investeerders zullen terugkeren om hun geld hier in onder te brengen. De komende maanden zal het echter nog stil blijven op de cryptomarkt.

Nieuwe golf

Maar volgens Novogratz staat er midden volgend jaar een nieuwe golf investeerders, gebruikers en bedrijven klaar. De rit die crypto heeft gekend eind vorig jaar zal zich waarschijnlijk opnieuw overdoen (in welke mate is uiteraard niet duidelijk). De speculatieve ‘craze’ werkt als een drug volgens de COE van Galaxy Digital. Eenmaal de koersen terug gaan klimmen, zullen beleggers opnieuw de rit naar boven niet willen missen, aldus Novogratz.

Dat klinkt allemaal goed maar het sentiment zit alvast op een extreem laag pitje. Of het scenario van Novogratz realiteit zal worden, valt dus nog af te wachten. Hij is alvast niet de enige die nog positief is over de cryptomarkt en van mening is dat de negatieve spiraal doorbroken zal worden.

Bronnen: Crypto Insiders

Foto: Maxpixel