De rijkste mensen ter wereld zijn niet gewoon rijk, ze zijn ontzettend rijk. Ze hadden een idee, creëerden er een bedrijf van. En die bedrijven groeiden uit tot de meest belangrijke van de  wereld. Het zijn bijna allemaal self-made miljardairs. En hun welvaart neemt jaar na jaar toe.

Er zijn volgens Forbes 2.200 miljardairs in de wereld. En dat aantal neemt toe. In China wordt er gemiddeld iemand om de 5 dagen miljardair.

De 10 rijkste mensen ter wereld

-9. & 10. Charles en David Koch

Charles Koch is de 83-jarige CEO van Koch Industries, zijn jongere broer David (78) is de vicepresident. Ze bezitten beide 42% van de aandelen, goed voor een vermogen van $48 miljard … ieder.

De broers erfden Koch Industries van hun vader, maar het was pas onder hun leiding dat het bedrijf uitgroeide tot een miljardenconglomeraat.

-8. Mark Zuckerberg

Zuckerberg stond begin 2018 nog in de top-5 maar de dramatische daling van het aandeel Facebook heeft zijn fortuin geen goed gedaan. De 34-jarige Zuckerberg verkoopt ook op regelmatige basis aandelen Facebook om zijn eigen goede doelen te steunen. Hij is vandaag zo’n $54 miljard waard.

-7. Carlos Slim Helu

De Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim staat al vele jaren in de top-10. Hij is veruit de rijkste Mexicaan en bezit meer dan 200 bedrijven, waaronder America Movil – de grootste mobiele telefoonmaatschappij van Latijns-Amerika. Hij is nu zo’n $57 miljard waard.

-6. Larry Ellison

Ellison is mede-oprichter en voormalig CEO van softwarebedrijf Oracle. Oracle is ’s werelds grootste databasebedrijf. Ellison zou zelfs nooit computerwetenschappen gestudeerd hebben voor hij Oracle oprichtte. Zijn fortuin staat op zo’n $58 miljard.

-5. Amancio Ortega

Ooit was Amancio Ortega voor een heel korte periode de 2e rijkste man ter wereld. Ortega is de oprichter van de Spaanse mode groep Zara dat wereldwijd zo’n 7.000 winkels heeft. Inditex, de holding boven Zara waar hij 59% van de aandelen in handen heeft, bezit ook nog andere merken. De 82-jarige Ortega is zo’n $62 miljard waard.

-4. Bernard Arnault

De rijkste Europeaan is een Fransman. De 69-jarige Arnault staat aan het hoofd van luxemerkengroep LVMH waar Louis Vuiton, Dom Perignon en Sephora toe behoren. Nadat hij in 2017 Christian Dior overnam, is zijn fortuin van nu $68 miljard fors toegenomen.

-3. Warren Buffett

’s werelds rijkste belegger staat nog steeds op het podium met een fortuin van $84 miljard.

-2. Bill Gates

Goede vriend van Buffett, Bill Gates stond jarenlang bovenaan de lijst, maar moet sinds een jaar genoegen nemen met zilver. Gates is nog steeds $95 miljard waard.

-1. Jeff Bezos

Niemand komt op het gebied van rijkdom in buurt van Amazon topman Jeff Bezos. De 54-jarige Bezos zag de laatste jaren de beurskoers van Amazon steeds verder toenemen. Amazon werd na Apple het 2e Amerikaanse bedrijf met een beurswaarde boven $1.000 miljard. Dat levert hem een vermogen op van nu zo’n $136 miljard.

Bron: Time Money

Foto Credit: iStock