(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

De resultaten van financiële instellingen Bank of America en Goldman Sachs zorgden woensdag voor een positief sentiment.

“Het gemeenschappelijke thema van de Amerikaanse banken is dat de consumenten- en investeringsactiviteiten het goed doen, terwijl de handelsactiviteiten zwak presteren”, stelde analist David Madden van CMC Markets.

Een negatief bericht was dat aanklagers van de Amerikaanse federale overheid een strafrechtelijk onderzoek hebben ingesteld naar Huawei Technologies, omdat het Chinese bedrijf mogelijk bedrijfsgeheimen zou hebben gestolen van bedrijven in de Verenigde Staten. Huawei zou zich onder andere de technologie hebben toegeëigend met behulp van een robot genaamd Tappy. Die robot gebruikte T-Mobile US om smartphones te testen.

Op de macro-economische agenda van donderdag staan de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 12 januari en de maandelijkse index van de Federal Reserve van Philadelphia over januari. Door de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid zijn de cijfers over de nieuwbouw en bouwvergunningen over december uitgesteld.

De euro/dollar stond op 1,1396. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1398 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1395 op de borden.

De olieprijs ging omlaag. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 1,2 procent tot 51,13 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,3 procent duurder werd op 59,73 dollar.

Bedrijfsnieuws

Vanmiddag staan de kwartaalcijfers van de Morgan Stanley en PPG Industries op de agenda. Morgan Stanley is de laatste grote bank die cijfers over het laatste kwartaal van 2018 rapporteert.

Vanavond nabeurs komen de kwartaalcijfers van Netflix en American Express naar buiten. Netflix is één van de FAANG-aandelen. De afgelopen week meldde Netflix dat het de abonnementsprijzen in de VS gaat verhogen om de groei van het bedrijf te stimuleren.

Alcoa stond in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent lager. Het aluminiumbedrijf boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 43 miljoen dollar, tegen een verlies van 41 miljoen dollar in het derde kwartaal, zo werd woensdag nabeurs bekend. Het bedrijf voorspelt voor volgend jaar een overschot aan aluminiumoxide op de wereldmarkt. Dit zou worden veroorzaakt door de productie in China waar de de raffinage van aluminiumoxide naar verwachting sneller groeit dan de vraag van smelterijen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 2.619,10 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent tot 24.207,16 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 6.682,00 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.