De olieprijs en de S&P 500 index lijken een tussentijdse top neergezet te hebben. Zo moesten beide financiële instrumenten tijdens de afgelopen twee dagen de nodige waarde inleveren. Deze tussentijdse top kwam overigens op een erg ongeschikt moment. Hierdoor is de dalende trend immers nog steeds intact.

Tijdens de afgelopen handelsweken is er weer een optimistische sfeer ontstaan onder beleggers. Eigenlijk was dit optimisme nergens op gebaseerd, want de kopzorgen van een maand geleden zijn er nu nog steeds. Sommige problemen zijn zelfs alleen maar groter geworden.

Tussentijdse top komt op een erg ongeschikt moment

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de olieprijs en de S&P 500 index op hetzelfde moment afgelopen maand een bodem wisten neer te zetten. Daarnaast wisten beide financiële instrumenten tijdens de handelssessie van vrijdag de weerstandslijn te bereiken en als gevolg daarvan is er een tussentijdse top ontstaan.

Zolang deze weerstandslijn intact blijft, blijft ook de dalende trend in stand. Kimble benadrukt dat het technische plaatje pas verbetert op het moment dat de weerstandslijn doorbroken wordt.