De Amerikaanse overheid is momenteel weer open. President Trump en de Democraten hebben namelijk een tijdelijke deal gesloten. Door deze blijft de Amerikaanse overheid tenminste open tot 15 februari. Alleen Trump stelde onlangs dat een volgende shutdown “zeker een optie is”.

Er is namelijk geen permanente deal. Dat de Amerikaanse overheid nu weer open is betekend niet dat het probleem van de vorige overheid shutdown is opgelost. Tot op het heden is er namelijk nog geen overeenkomst over de grensmuur met Mexico.

De vorige shutdown was de langste uit de Amerikaanse geschiedenis ooit. 35 dagen was de Amerikaanse overheid dicht en daardoor kregen 800.000 ambtenaren geen salaris uitbetaald.

Trump doet geen concessies

Trump is sceptisch over een permanente deal met de Democraten. Hij staat nog altijd bij zijn punt dat hij volledige financiering wil voor de grensmuur. Zo stelde hij dat hij niets minder dan 5,7 miljard dollar accepteert.

Ook accepteert Trump geen burgerschap voor ‘Dreamers’ in ruil voor de muur. Dreamers zijn illegale immigranten die als kind naar de Verenigde Staten zijn gebracht.

Trump zijn populariteit neemt af

De politieke positie van Trump is er volgens peilingen niet beter op geworden door perse een deal te willen sluiten over de grensmuur met Mexico, ten koste van alles. Volgens verschillende peilingen vinden veel Amerikanen dat Trump schuldig is voor de shutdown.

De peilingen stellen ook dat Trump aan populariteit verliest door vast te houden aan zijn ‘kernwaarden’.

Bron: CNBC

Foto: Wikimedia

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.