De groei van de Europese economie neemt af. De groei in het laatste kwartaal van 2018 ligt nu op het laagste punt in vier jaar. Dat lieten onlangs uitgekomen cijfers van Eurostat zien.

Het bruto binnenlands product (BBP) van de 19 Eurozone – landen met de euro als munt – gezamenlijk groeide met 0,2 procent in het laatste kwartaal van 2018 en met 1,2 procent op jaarbasis volgens de cijfers van Eurostat.

Beide cijfers kwamen overeen met de verwachtingen van economen die gepeild waren door Reuters.

Tweede helft van 2018 was duidelijk minder

De kwartaal-op-kwartaal groei in het vierde kwartaal kwam overeen met die van het derde kwartaal van 2018 en dat is de laagste groei sinds het tweede kwartaal van 2018.

In de eerste twee kwartalen van 2018 groeide de economie van de Eurozone harder. Namelijk met 0,4 procent in het eerste en tweede kwartaal.

Met name de groei van Italië viel tegen. De derde grootste economie van Europa bevindt zich nu in een recessie.

Bron: Reuters, Eurostat

Foto: iStock

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)