(ABM FN-Dow Jones) De aangekondigde overname van Sandd door PostNL kan een euro toevoegen aan de waarde van het aandeel PostNL. Dit schreef analist David Kerstens van Jefferies maandag in een reactie op het nieuws voorbeurs.

De overname van Sandd creëert een duurzame en solide basis voor één nationaal postnetwerk en waarborgt de continuïteit van een betrouwbare, toegankelijke en betaalbare postdienst, aldus Kerstens, die berekende dat de overname leidt tot een omzetstijging van 12 procent voor PostNL.

De jaarcijfers die het postbedrijf eveneens rapporteerde overtroffen volgens de analist daarnaast de verwachtingen. Kersten benadrukte ook de dividenduitkering van 0,24 euro, waardoor het dividendrendement, op basis van de huidige koers, boven de 10 procent uitkomt.

De outlook voor 2019 valt daarentegen lager uit dan de verwachtingen doordat kostenbesparingen uitgesteld worden, vanwege de overname perikelen.

Jefferies hanteert een Kopen advies op het aandeel met een koersdoel van 4,50 euro. Het aandeel PostNL sloot vrijdag 1,8 procent lager op 2,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.