(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht lagere opening tegemoet, na tegenvallende resultaten van Home Depot en in afwachting van nieuwe uitspraken van de Federal Reserve over het monetaire beleid.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood, de Dow Jones-futures dalen 0,3 procent.

De lagere futures worden volgens sommige commentatoren toegeschreven aan twijfels over het Amerikaans-Chinees handelsakkoord waar de markt op hoopt, en door anderen door zorgen over wat Fed-voorzitter Jerome Powell dinsdag zal zeggen voor een commissie van Amerikaanse senatoren.

“Powell kan moeilijk een nog vriendelijker toon aanslaan voor de markten dan hij al heeft gedaan dit jaar tot nu toe, en daarom is het belangrijk dat hij in ieder geval even vriendelijk blijft”, schreef Tom Essaye van The Sevens Report. “Elke verschuiving naar een meer havikachtige retoriek zou de markt kunnen laten schrikken, vooral omdat de aandelenmarkten de afgelopen weken zo sterk zijn gestegen.”

De afgelopen dagen waren beleggers vooral gefocust op de Chinees-Amerikaanse handelsakkoord, nadat president Donald Trump tweette dat er goede vorderingen zijn en dat hij zijn deadline van 2 maart wil uitstellen. Op die datum zouden er voor 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen fors hogere Amerikaanse invoertarieven worden ingevoerd.

De olieprijs was stabiel. Een april-future West Texas Intermediate noteerde vlak op 55,47 dollar. Een mei-future Brent-olie steeg 0,6 procent tot 65,31 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1364. Voor aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1359 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1362 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Home Depot noteerde maandag in de handel voorbeurs 2,6 procent lager. De doe-het-zelf-keten meldde tegenvallende winstcijfers, hoewel de omzet en winst nog wel groei lieten zien.

Tesla stond ook onder druk. Het aandeel verloor 3 procent, nadat beurstoezichthouder SEC een Amerikaanse rechter verzocht om Tesla-topman Elon Musk aan te pakken voor minachting van de rechtbank, nadat hij zich met recent Twitterbericht niet zou hebben gehouden aan een eerdere schikking met de toezichthouder. Musk mocht van de SEC niet meer op eigen houtje koersgevoelige uitspraken doen op het sociale medium.

Caterpillar ging onderuit in de handel voorbeurs na een adviesverlaging bij UBS, van kopen naar verkopen. Het koersdooel ging van 154 dollar naar 125 dollar. Het aandeel koerst aan op een 3,5 procent lagere opening.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.796 punten, de Dow Jones-index steeg 0,2 procent naar 26.091 punten en de Nasdaq won 0,4 procent tot 7.554 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.