(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste maandagavond lager, nadat beleggers hun aanvankelijke optimisme over een aankomende handelsdeal tussen Amerika en China lieten varen.

De S&P 500 stond 1,2 procent lager op 2.770 punten en de Dow Jones index daalde 1,5 procent tot 25.624 punten. Technologiebeurs Nasdaq leverde 1 procent in.

Wall Street ging nog fors hoger van start nadat zakenkrant The Wall Street Journal zondag meldde dat Beijing en Washington in de laatste fase zitten van het afronden van een handelsakkoord, na een jaar bakkeleien.
Beijing zou zijn importtarieven op Amerikaanse goederen willen verlagen en andere handelsbeperkingen terugschroeven en Washington zou dan de meeste of alle sancties op Chinese goederen wegnemen.

Er zijn echter hordes te nemen aan beide kanten. 

Beleggers namen mogelijk gas terug nadat een Chinese handelsdelegatie niet zei dat een deal dichtbij was, volgens R.J. Grant van KBW. “Wanneer er dagelijks berichten naar buiten komen die de markt moeten laten geloven in een handelsdeal, dan voelt dat na een tijdje als de jongen die ‘wolf!’ riep”, zei Grant. “Na een tijdje kan de markt niet meer alleen op hoop rusten. We hebben echt tastbare resultaten nodig.”

Volgens Michael Antonelli van Robert W. Baird vroegen beleggers zich vooral af in hoeverre de handelsdeal al is ingeprijsd in de koersen. Daarbij zag men dat de S&P500 het ‘weerstandsniveau’ op 2.800 punten niet wist te doorbreken.  “Er is gewoon niet meer zo veel opwaartse ruimte in de handel”, zei Antonelli.

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig. ’s Middags toonde de inkoopmanagersindex van New York een vertraging van 63,4 in januari naar 61,1 in februari. De bouwuitgaven in de VS waren in december 0,6 procent lager dan in november en op jaarbasis 1,6 procent hoger. Later deze week volgen het Beige Book van de Federal Reserve en twee banenrapporten. Ook zal de Chinese regering deze week nieuwe groeidoelen bekendmaken.

Trump was dit weekend opnieuw kritisch over de Fed, die met voorzitter Jerome Powell graag een “heel sterke” dollar ziet, terwijl de president liever wil dat de sterke dollar de handel met andere landen niet belemmert.

De valuta raakten niet erg van slag. De euro stond op 1,1328 dollar, iets lager dan de 1,1363 op maandagochtend en de 1,1359 van vrijdagavond.

Bedrijfsnieuws

Amazon.com onttrok zich aan de malaise en werd 1,7 procent meer waard. Eerder op de dag was een koerswinst van 2 procent voldoende om Apple voorbij te gaan op de lijst van grootste Amerikaanse bedrijven naar marktkapitaal gemeten. Microsoft stond nog wat hoger. Het aandeel Amazon was in trek na berichten dat de onlinewinkelreus een fysieke supermarktketen met tientallen winkels wil opzetten. De eerste winkel zou dit jaar nog open gaan in Los Angeles, gevolgd door San Francisco, Seattle, Chicago, Philadelphia en Washington.

De Chinese e-commerce gigant Alibaba, die in New York een beursnotering heeft, gaat samenwerken met Office Depot. De kantoorwinkelketen steeg aanvankelijk meer dan 10 procent maar zag de koers wegzakken en noteerde 2 procent lager. Alibaba werd 1,4 procent meer waard.

Eli Lilly, een concurrent van het Belgisch-Nederlandse Galapagos, gaat een nieuwe versie van zijn insuline voor suikerpatiënten voor de helft van de prijs verkopen. Volgens critici is dat nog altijd vele malen te duur. Het aandeel verloor 1,5 procent.

Aandelen van biofarmaceut Nightstar Therapeutics stegen maandag liefst 66 procent. Het bedrijf dat zich richt op gentherapie wordt overgenomen door Biogen voor 877 miljoen dollar. Biogen noteerde vrijwel vlak in de voorbeurshandel in New York. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.