Steeds meer beleggers beginnen te verlangen naar nieuwe recordkoersen. En dat is ook niet vreemd, want door de beursrally van de afgelopen weken is het optimisme onder de beleggers fors toegenomen. Wall Street is slechts nog enkele procenten verwijderd van nieuwe records. En de kans is groot dat nieuwe hoogtepunten later dit jaar behaald gaan worden.

De stieren hebben de weg naar omhoog weer weten terug te vinden. En die wederopstanding kwam precies op het goede moment, want de beer wist aan het einde van 2018 behoorlijk wat beursschade aan te richten. Sommige aandelenmarkten kwamen zelfs officieel in een Bear Market terecht (daling van minimaal 20%).

Binnenkort nieuwe recordkoersen op Wall Street?

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, laat weten dat beleggers reden hebben om optimistisch te zijn. Een belangrijke indicator, de NYSE Advance-Decline Line index, wist namelijk tijdens de afgelopen weken tot een nieuw hoogtepunt te stijgen. En deze index wordt ook wel gezien als de ‘gezondheidsindicator van Wall Street’. Deze indicator laat namelijk min of meer zien of de beursbeweging breed gedragen wordt. En deze huidige beursrally wordt dus door het overgrote deel van de markt gedragen.

Detrick voegt er aan toe dat een soortgelijke beweging ook zichtbaar was in het jaar 2016. Destijds wist de NYSE Advance-Decline Line index ook al eerder uit te breken dan de S&P 500 index zelf. Met andere woorden moesten beleggers in dat jaar eerst ook nog even geduld hebben alvorens er nieuwe recordkoersen vielen.