(ABM FN-Dow Jones) Nedap laat de komende jaren een goede omzetgroei zien. Dat is de verwachting van NIBC vrijdag in een analyse van de onderneming uit Groenlo.

Analisten van NIBC schatten de groei bij softwareproducten gemiddeld op 15 tot 20 procent, waarmee de zogeheten terugkerende omzet hieruit in 2021 op 27 procent van de totale omzet wordt verwacht uit te komen. Voor dat jaar voorzien zij een EBIT-marge die richting de 11,8 procent gaat.

Nedap heeft volgens NIBC een sterke financiële positie met een solvabiliteit van 56 procent een en schuldratio van 0,6, waarmee het een autonome groei van de omzet en een hoge dividenduitkering goed kan bekostigen. De analisten rekenen niet op grote overnames in de komende paar jaar, omdat Nedap zelf voldoende ruimte ziet om autonoom te groeien.

NIBC heeft het advies voor het aandeel Nedap op Kopen staan met een koersdoel van 53,00 euro.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Nedap vrijdag 0,4 procent hoger op 48,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.