Het aandeel van de videogame maker Nintendo is dinsdag omhooggeschoten na bekendmaking van het uitbrengen van verschillende nieuwe modellen van hun populaire spelconsole Switch. Het aandeel schoot met 4,76 procent omhoog, beleggers en investeerders zijn alvast opgetogen.

Het aandeel van de Japanse videogame maker Nintendo valt in de smaak bij beleggers en investeerders. Nintendo sloot de beursdag af met een winst van 4,76 procent. De reden voor de stijging is simpel, de Wall Street Journal bracht een persbericht uit waarin vermeld wordt dat Nintendo dit jaar twee nieuwe modellen gaat uitbrengen van zijn populaire console Switch.

Nieuwe modellen

Uit het rapport blijkt dat één van de modellen nieuwe en verbeterde functies zal hebben, speciaal voor de fervente gamers. Het andere model zal goedkoper worden en richt zich meer op de ‘casual gamers’, het wordt een opvolger van de hand-held 3DS console dat reeds sinds 2011 op de markt is.

De twee nieuwe versies van de Switch zullen officieel aangekondigd worden in juni om vervolgens beschikbaar te zijn voor het brede publiek eind deze zomer. Uit het rapport van de Wall Street Journal blijkt ook dat Sharp de LCD schermen zal leveren, hun aandeel schoot ook met 3,98 procent omhoog.

De Switch is het paradepaardje van Nintendo dat gamers in staat stelt om eender waar en wanneer te gamen. Het is een mobiele consoles dat je ook op je televisietoestel kan aansluiten. De Switch is een belangrijke zet geweest voor Nintendo omdat het veel omzet genereert. In tegenstelling tot hun vorige console de Wii U. Dit model lag niet goed in de markt en bezorgde Nintendo kopzorgen.

Overall, I assume that Nintendo’s strategy is to maximize the lifetime of the Switch console, and I believe that launching two different version will contribute towards achieving the target.

Door de nieuwe modellen uit te brengen, hopen ze om nog langer te kunnen teren op het succes van de Switch. Door een goedkoper model uit te brengen, bereiken ze een breder publiek. Het is alleszins afwachten hoe het aandeel de komende maanden gaat reageren, vooral na de release.

Bronnen: CNBC

Foto: Joatsue – Pixabay