De angst voor een globale recessie is overdreven en zal tijdens de tweede helft van het beursjaar afnemen, dat beweert PNC hoofdstrateeg Jeff Mills. Hij ligt ook niet wakker van de ‘yield curve inversion’ terwijl dit algemeen beschouwd wordt als een slecht signaal voor de Amerikaanse economie en de financiële markten. Mills focust zich meer op de bedrijfswinsten.

De globale groeivertraging en de Amerikaanse ‘yield curve inversion’ lijken angstaanjagend, maar volgens hoofdstrateeg Jeff Mills moeten we niet overdrijven. Hij is er van overtuigd dat de globale groei gaat stabiliseren tijdens de tweede helft van het jaar en dat de markten zich dan gaan focussen op de bedrijfswinsten. Hij raadt beleggers aan om niet overdreven te reageren op de huidige situatie.

I think, as we move into the second half of the year, this narrative of global growth potentially causing problems here in the U.S. is going to shift to a stabilization of global growth and then more of a focus on things like earnings.

Stabilisatie

De ‘yield curve inversion’ moet met een korreltje zout genomen worden volgens Mills. Het fenomeen wordt gedreven door technische aspecten in plaats van dat het effectief een signaal is van een slabakkende Amerikaanse economie. Daarenboven is de rentecurve vlakker dan anders.

Structurally, the yield curve is actually a bit flatter than it normally would be, so you could see more frequent inversions that don’t necessarily have to do with growth.

Over de globale groeivertraging is Mills ook positief, hij verwacht dat China en de Verenigde Staten van Amerika overeen gaan komen de komende maanden en dat vanaf dan de globale economie opnieuw gaat stabiliseren, de bodem zou volgens de hoofdstrateeg al bereikt zijn. Van zodra deze angst afneemt, gaan de bedrijfswinsten opnieuw relevant worden voor de financiële markten.

Bronnen: CNBC

Foto: PDP