De Bitcoin heeft weer eens een goed kwartaal achter de rug. In de eerste drie maanden van 2019 wist de grootste cryptomunt 10,91 procent te winnen. Dat is het meeste sinds 2017, toen de prijs van een bitcoin met 220 procent steeg in het vierde kwartaal.

Op 1 januari van dit jaar noteerde de prijs van een bitcoin op 3.693 dollar en op 31 maart was de prijs 4.096 dollar volgens data van Bitstamp, een handelsplatform. De volgende afbeelding van Coindesk brengt de cijfers van de Bitcoin per kwartaal in beeld.

7 weken op rij een winst

Vooral de laatste twee manden van het eerste kwartaal doet de Bitcoin het goed. Zo zijn de laatste zeven weken allemaal in de plus gesloten. Eind februari zette de Bitcoin zelfs een high voor het jaar neer van 4.190 dollar.

Alleen de Bitcoin wist in het eerste kwartaal een kritisch weerstandsniveau van 4.236 dollar niet de doorbreken. Dat was de voormalige high van 24 december.

Update: uitbraak naar boven

Op het moment van schrijven is de Bitcoin wel door het kritische weerstandsniveau gebroken. Momenteel noteert de prijs op Bitstamp op 4.711 dollar volgens data van Tradingview.

Bron: Coindesk

Foto: iStock