(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen in de Verenigde Staten in mei valt tegen en wijst er op dat er wel iets meer aan de hand is dan alleen het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

Marey wees bij het rapport op de vertraging in juist de bouw- en dienstensector en niet zozeer de maakindustrie. “Voeg daar aan toe dat het effect van het handelsconflict zich in de projecties pas in juni zou laten zien en je kunt concluderen dat er intern in de Verenigde Staten ook wat aan de hand is en de rek er uit lijkt”, aldus Marey woensdag. “Ook dit rapport lijkt in het straatje te passen van de duiven van de Federal Reserve”, vervolgde Marey.

De Federal Reserve komt op 18 en 19 juni bijeen voor een nieuw rentebesluit.

Er werd over mei een groei van 75.000 banen vermeld, terwijl er een groei van 180.000 banen was voorzien.

De euro noteerde vrijdag 0,4 procent lager op 1,1318 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.