(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven somber gestemd, ondanks dat de maand juni tegen de verwachting in goed verliep. Dit bleek vrijdag uit de maandenquête van Actiam.

“De AEX steeg 3,7 procent [in juni]. Dat hadden de profs niet zien aankomen”, aldus analist Corne van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de enquête.

De hulp die er uit de hoek van de centrale banken kwam werd door de aandelenbeleggers goed ontvangen, constateerde Van Zeijl. “Zowel Powell als Draghi lieten in ieder geval in woorden, nog niet in daden, weten dat de monetaire teugels nog verder gevierd konden worden.”

Voor juli is 37 procent van de experts pessimistisch gestemd, en 25,5 procent optimistisch. Daarmee is men wel minder pessimistisch dan voor juni het geval was.

Top & flop

Voor komende maand vinden de experts Royal Dutch Shell het meest interessant. “De experts denken dat het aandeel gaat profiteren van de gestegen olieprijs”, zo verklaarde Van Zeijl.

Verder worden ook ASML, Takeaway en Galapagos als kansrijk gezien.

Dit geldt niet voor Aegon en IMCD.

Opvallend is volgens Van Zeijl dat ArcelorMittal ook veel werd genoemd, zowel als flopper, maar ook als topper. Per saldo hielden die elkaar perfect in evenwicht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.