(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het tweede kwartaal aan de eigen outlook voldaan. Dit is de verwachting van analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

“Geen verrassingen”, verwacht analist Edwin de Jong van NIBC.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal liet ASML weten voor het tweede kwartaal te mikken op een omzet van 2,5 miljard tot 2,6 miljard euro met een brutomarge van 41 tot 42 procent.

In de eerste drie maanden kwam ASML uit op een omzet van 2,2 miljard euro, tegenover een consensus van 2,1 miljard euro. De orderinstroom was 1,4 miljard euro.

Door een brand werd de omzet in de eerste maanden gedrukt, maar de verwachting is dat dit in het tweede kwartaal is goedgemaakt.

“De outlook voor de rest van het jaar blijft onveranderd, waarbij we een groeiversnelling zien gedurende 2019”, zei CEO Peter Wennink in een toelichting op de cijfers over het eerste kwartaal. De topman was vooral te spreken over het segment Logic.

Het enige waarmee ASML volgens analist Jos Versteeg van InsingerGilissen teleur kan stellen, is met een wat voorzichtigere outlook voor de tweede jaarhelft.

Volgens De Jong zijn de vooruitzichten de afgelopen maanden dan ook verslechterd. “Een herstel wordt steeds meer naar achteren gedrukt. Het vierde kwartaal wellicht.”

Daar staan volgens NIBC echter “vrij solide” verwachtingen voor 2020 tegenover.

ASML opent woensdag voorbeurs de boeken. Maandagmiddag daalde het aandeel 0,2 procent tot 184,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.