Fidelity Digital Asset Services (FDAS) zal zijn cryptodiensten uitbreiden. De cryptodiensten zullen nu toegankelijk zijn voor alle professionele beleggers. Dat zei de Abigail Johnson, CEO van FDAS, in een interview met de Financial Times.

In het eerste kwartaal van 2019 opende FDAS zijn deuren voor bekende klanten van de beheerder. Dat waren verschillende hedgefondsen, familiekantoren en adviseurs. FDAS neemt voor deze klanten cryptoactiva in hechtenis en verhandeld ze. CEO Johnson zei over de uitbreiding van het bedrijf:

Fidelity voegde in het eerste kwartaal van 2019 al klanten toe en zal nu de hechtenis- en handelsdiensten volledig openstellen. Een zegen voor de gefragmenteerde en gecompliceerde sector.

Fidelity heeft groot voordeel

Eind vorig jaar werd duidelijk dat Fidelity handel in crypto, voor nu bitcoins, zou aanbieden. Het was groot nieuws, omdat de beheerder van 2,8 biljoen dollar een zeer bekende naam onder traditionele financiële instellingen is.

Fidelity zou de cryptoindustrie dichter bij deze traditionele professionele beleggers moeten brengen. Iets dat al bestaande cryptoplatformen, zoals Coinbase, in veel mindere maten in slaagden. Althans volgens Johnson. Volgens de CEO is Coinbase veel minder bekend, en Fidelity wel. Dat zou de financiële reus een groot voordeel geven.

[Coinbase] is toch een bedrijf waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Ook hebben ze geen bestaande relaties met onafhankelijke adviseurs.

Vorig jaar oktober gaf de New York State Department of Financial Services Coinbase een licentie, waarmee de cryptobeurs diensten aan professionele beleggers mocht aanbieden.

Bron: Coindesk

Foto: iStock