(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft het advies voor het aandeel Sligro Food Group verhoogd van Houden naar Kopen, maar het koersdoel verlaagd van 35,00 naar 29,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van ABN AMRO.

ABN AMRO verlaagde de taxaties voor 2020 en 2021, maar heeft die voor het lopende boekjaar 2019 verhoogd, voor zowel de EBIT als de winst per aandeel. Daarbij voerde de bank aan dat het dieptepunt voor zowel de winstgevendheid als de aandelenkoers achter de rug is.

Sligro worstelt volgens ABN AMRO met een aantal bedrijfsgerelateerde vraagstukken, zoals de samenwerking met Heineken, het integreren van De Kweker en de expansieplannen in België.

ABN AMRO  stelde vrijdag dat de horecagroothandel hier uiteindelijk sterker uitkomt. 

Bovendien is het bedrijf in Nederland met afstand marktleider, terwijl de autonome omzetgroei in België significant groter is dan de marktgroei aldaar. Verder biedt het bedrijf een dividendrendement van circa 6 procent.

Op een rood Damrak noteerde de koers van het aandeel Sligro 2,8 procent hoger op 23,90 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.