De olieprijs kende een dramatische week. Tijdens de afgelopen week daalde de olieprijs met 7,5%. Met name tijdens de laatste handelssessie van de week liepen de verliezen fors op. De verspreiding van het coronavirus voedt de angst onder investeerders dat dit virus effect kan hebben op de economische groei. En een tragere economische groei heeft uiteraard ook een negatief effect op de olieprijs.

Afgelopen vrijdag moest de olieprijs 2,5% aan waarde inleveren. Tijdens de ochtendsessie noteerde de olieprijs nog in het groen, maar nadat bekend werd dat het coronavirus zich ook in Frankrijk had verspreid, liep het verlies in een rap tempo op. Sinds de top van begin januari heeft de olieprijs al meer dan 17% aan waarde moeten inleveren.

De olieprijs is bij een belangrijke steungrens aangekomen

Inmiddels is het dodenaantal van het coronavirus al opgelopen naar 80. Ondertussen zijn er al 3.000 besmettingen gemeld. En dat aantal loopt met de dag op. De Chinese overheid heeft inmiddels drastische maatregelen genomen om het virus niet verder te laten verspreiden. Zo zijn sommige steden werkelijk op slot gegaan.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Glarus Trading Company, is het technische plaatje bij de olieprijs in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de olieprijs bij een belangrijke steunlijn terecht is gekomen. Volgens de analisten van Glarus Trading Company wijzen ook de onderliggende indicatoren richting een herstelbeweging. Moeten we juist nu investeren in de oliesector?

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>