Het volgende Amerikaanse rentebesluit staat gepland op 18 maart. Dan zal Fed-voorzitter Jerome Powell laten weten wat er met de Amerikaanse rentestand gaat gebeuren. Steeds meer beleggers rekenen op een renteverlaging. En dat zal volgens beleggers niet de enige renteverlaging van dit jaar zijn.

Uit onderzoek van The Wall Street Journal blijkt dat de kans op drie Amerikaanse renteverlagingen dit jaar gestegen is naar 90%. Een week geleden was er nog sprake van een stand van 80%. Door de koersval van de afgelopen week is de kans op stimulerende maatregelen fors toegenomen. Beleggers verwachten dat de Amerikaanse centrale bank er alles aan zal doen om een economische teruggang te voorkomen.

Beleggers rekenen op een renteverlaging in maart

Overigens rekenen steeds meer beleggers er op dat die eerste renteverlaging al op 18 maart doorgevoerd gaat worden. Ongeveer 60% van de beleggers rekent op een renteverlaging in maart. Mocht dat gebeuren, dan zou dat wel verrassend zijn. Onlangs liet Fed-voorzitter Jerome Powell nog weten dat beleggers niet hoeven te rekenen op een renteverlaging. Het coronavirus kan er echter voor zorgen dat hij noodgedwongen zijn visie moet bijstellen. Ook binnen de VS heeft het dodelijke virus immers voet aan de grond gekregen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>