De goudprijs moest afgelopen week flink waarde inleveren. En dat is toch wel verrassend te noemen, want de aandelenmarkten moesten ook flink terrein inleveren. En normaliter weet het gele edelmetaal te profiteren van een daling op de financiële markten. Het echte goudseizoen moet trouwens nog beginnen.

Tijdens de afgelopen maanden wist de goudprijs goede zaken te doen. Het gele edemetaal wist twee weken geleden nog de grens van $ 1.700 te bereiken. Tijdens de afgelopen week verloor de goudprijs enkele procenten aan waarde. En normaliter weet de goudprijs juist enorm goede zaken te doen als de beurskoersen in een vrije val zitten. Goud fungeert voor veel beleggers namelijk als ‘veilige haven’.

Het echte goudseizoen moet nog beginnen

Dat de goudprijs een tegenvallende week achter de rug heeft liggen kan ook komen door de tijd van het jaar. Traditioneel gezien verlopen de maanden februari en maart namelijk niet echt goed voor de goudprijs. Dit is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, in beeld gebracht.

Op deze grafiek is te zien dat het echte goudseizoen nog moet aanbreken. Vaak wordt er in april een bodem neergezet. Maar, pas vanaf de zomermaanden weet het gele edelmetaal echt goede zaken te doen. Met name de maanden augustus en september verlopen vaak erg gunstig voor goud. Wat dat betreft moeten goudbeleggers dus nog even geduld hebben.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!