Tijdens de eerste handelsdag van de week wisten de Amerikaanse beurzen goede zaken te doen. De S&P 500 index wist op dagbasis gemeten met 4,6% in waarde te stijgen. Volgens sommige beleggers is dit een teken dat de dalende marktbeweging voorbij is. Maar, is dat daadwerkelijk zo?

Het coronavirus houdt beleggers nog steeds dagelijks bezig. Ondanks de verdere verspreiding van dit dodelijke virus wisten de Amerikaanse beurzen deze week goed uit de startblokken te verschijnen. Tijdens de handelssessie van maandag wist de toonaangevende Amerikaanse beurs met bijna 5% in waarde te stijgen.

De dalende beweging hoeft nog niet voorbij te zijn

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat die grote dagstijging helemaal niet zo vreemd te noemen is. Hij laat via Twitter weten dat de 27 grootste dagstijgingen bij de S&P 500 index plaatsvonden terwijl in 25 van de 27 gevallen de index onder haar 200-daagsgemiddelde de handelsdag begon. Volgens de technische beleggers is er sprake van een dalende markt als een index onder het 200-daagsgemiddelde duikt. Met andere woorden vonden de grootste dagstijgingen plaats terwijl er sprake was van een dalende markt.

Wat dat betreft hoeft de huidige herstelbeweging dus niet direct goed nieuws te betekenen. Juist in deze tijd is voorzichtigheid geboden.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar