Nu aandelen in een ‘bear market’ zitten, verwacht men de komende weken en maanden nog meer volatiliteit op de financiële markten ongeacht wat de Amerikaanse centrale bank doet. Investeerders en beleggers verwachten wel dat de Federal Reserve met sterke maatregelen op de proppen komt om de economisch impact van COVID-19 te counteren.

De leden van de Amerikaanse centrale bank gaan dinsdag samenkomen om te beslissen welk monetair en rentebeleid ze zullen gaan voeren om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Economen voorspellen dat hun economie in een recessie zal belanden als er geen sterke maatregelen worden genomen. Men verwacht dat de Fed stevig in actie zal schieten.

In de afgelopen week gingen de beurzen wereldwijd fors lager, maar niet in één richting. Er zaten ook sterke beursdagen tussen maar die konden de week helaas niet redden. De Dow Jones ging bijvoorbeeld op een bepaalde dag met 10 procent omlaag, de ergste daling sinds de crash in 1987. De dag daarna steeg diezelfde index met 9,3 procent, de beste dag in 11 jaar.

Federal Reserve

Ook de S&P 500 volgde hetzelfde traject vorige week, harde dalingen maar ook sterke stijgingen. Strategen en analisten waarschuwen dat de hevige schommelingen zeker nog niet voorbij zijn. Ze verwachten eerder dat de S&P 500 door de 2.400 puntengrens gaat zakken.

If the S&P 500 went below  2,300, it would be telling you the market is pricing in something worse than a recession, In the financial crisis we lost 57% and in the tech bubble, we lost 49%.

COVID-19 is een serieuze bedreiging aan het worden voor de Amerikaanse economie en dat is ook de Federal Reserve niet ontgaan. Men verwacht nu dat de bank sterke maatregelen gaat nemen om de impact te verzachten, maar analisten verwachten niet dat dit voldoende zal zijn om beleggers te sussen. De schommelingen zullen dus waarschijnlijk blijven aanhouden.

Bronnen: CNBC

Foto: Supervennix – Pixabay

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)