(ABM FN-Dow Jones) Het verlagen van het dividend en het stopzetten van de inkoop van eigen aandelen door Shell vangt de gevolgen van de implosie van de olieprijs deels op. Dit schreven kredietanalisten van Moody’s donderdag, nadat Shell voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog het dividend verlaagde.

“Het besluit van Shell om het dividend voor het eerste kwartaal te verlagen, vormt het bewijs dat het bedrijf bereid is zijn sterke kredietprofiel te verdedigen tijdens deze ongekende tijden”, zei kredietanalist Sven Reinke.

De kredietbeoordelaar waarschuwde eerder al dat door de enorme daling van de olieprijs de operationele prestaties van Shell onder druk komen te staan en daarmee ook een bedreiging vormen voor de kredietwaardigheid. 

Om de kasstroom en de winst te beschermen, heeft Shell maatregelen getroffen. Naast een dividendverlaging en het opschorten van de inkoop van eigen aandelen wil Shell de kosten verlagen en de investeringen terugbrengen.

Hoewel de vandaag aangekondigde dividendverlaging van 0,48 naar 0,16 dollar per aandeel “significant” is en de kasstroom en liquiditeit beschermt, is het volgens Moody’s ook een teken dat de vooruitzichten voor de rest van 2020 negatief zijn, aldus Reinke.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.