(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het advies voor Royal Dutch Shell verlaagd van Kopen naar Houden, maar verhoogde het koersdoel van 16,30 naar 16,70 euro.

Shell kwam donderdag met meevallende kwartaalcijfers, maar besloot wel tot een historische dividendverlaging.

Volgens de marktvorsers is er veel onzekerheid rond de outlook van de energiereus. Op korte termijn is de beleggingscase voor Shell onzeker, nadat Berenberg het dividendrendement zag dalen tot krap vier procent.

Shell zal volgens de marktvorsers profiteren van een eventueel herstel van de olieprijzen en de bredere markt. Daarnaast zorgt de dividendverlaging dat de druk op de balans verder toeneemt. 

“De strategie na de crisis blijft vooralsnog onduidelijk, net als het te bewandelen pad naar een hogere kasstroom en hogere rendementen voor aandeelhouders”, aldus de marktvorsers.  

Berenberg stelde de winstverwachting voor Shell voor dit jaar met 10 procent opwaarts bij, maar verlaagde die voor 2021 met 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.