(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verhoogd van 33,00 naar 44,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

De onderliggende kracht van de Duivense toeleverancier van de halfgeleiderindustrie is voor analist Trion Reid belangrijker dan de tegenwind van de corona-uitbraak.

Hij vond de outlook die Besi voor de korte termijn afgaf ook “veel beter” dan waarvoor hij had gevreesd. De toeleverancier rekent voor het tweede kwartaal op een omzetgroei van 5 tot 25 procent op kwartaalbasis. De door Besi voorziene brutomarge van 56 tot 58 noemde Berenberg “ook sterk”. De toeleverancier zal profiteren van een betere productmix, aanhoudende kostenverlagingen en een sterke dollar.

Wel bleef het management van Besi voorzichtig voor de tweede jaarhelft, maar Reid denkt dat er inmiddels een sterk herstel plaatsvindt, na het zwakke 2019, mits gecorrigeerd voor de gevolgen van de virusuitbraak. “De onzekerheid over hoe zich dit zal vertalen in de tweede jaarhelft houdt aan, maar de waardering blijft aantrekkelijk”, aldus de analist.

Het aandeel Besi sloot donderdag op 37,56 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.