(ABM FN-Dow Jones) De euro staat maandagochtend ten opzichte van de dollar onder druk, wat niet meer dan logisch is gezien de slechte fundamentals in Europa. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

De daling volgt na overigens een stevige stijging van de euro ten opzichte van de dollar aan het einde van de maand op donderdag, nadat handelaren hun posities sloten, wat de Europese munt ondersteunde. De daling is gezien de slechte Europese macrocijfers dan ook niet meer dan logisch. Volgens Koopman kan het muntpaar zelfs tot 1,08 dollar wegzakken.

Belangrijkste punt van focus deze week is volgens de marktanalist het Amerikaans banenrapport, dat voor vrijdag staat geagendeerd. De consensus gaat uit van een daling van het aantal banen in april met 21,3 miljoen. De analist hoop uit het rapport een beter inzicht te krijgen in welke sectoren het hardst getroffen zijn.

Een tweede punt van focus is voor Koopman de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China vanwege de beschuldiging dat het coronavirus afkomstig zou zijn uit een laboratorium in Wuhan. “We zien dit muntpaar [dollar/yuan] de laatste dagen oplopen”, aldus Koopman. De dollar noteert momenteel ten opzichte van de Chinese munt op 7,0625. De marktanalist zei een verdere stijging richting de 7,2000 te voorzien, wat gelijk is aan het niveau tijdens de hoogtijdagen van de handelscrisis tussen de twee landen.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,4 procent lager op 1,0941, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent verloor en ten opzichte van de Japanse yen 0,5 procent inleverde. De dollar verloor ten opzichte van de yen 0,2 procent, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,3 procent steeg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.