(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten gaan dinsdag vermoedelijk hoger openen, nadat er maandagavond sprake was van een eindsprintje naar het groen.

Op een settlement van 20,39 dollar werd een vat West Texas Intermediate maandag 0,61 dollar of 3,1 procent duurder. De olieprijs steeg naar het hoogste niveau in drie weken. Dinsdag kwam er nog eens 10 procent bij.

De euro/dollar stond onder druk, na een uitspraak van het Duitse hof over het opkoopprogramma van de ECB. De Duitse rechters oordeelden positief over het programma, maar gaven ook punten van kritiek.

“De uitspraak gaf Duitse wetgevers en de Bundesdbank ook de instructie dat zij drie maanden vanaf nu niet meer aan bepaalde acties van de ECB mogen deelnemen”, zei analist Rako Berich van Monex Europe. Eerst moet de ECB volgens de analist aantonen dat bepaalde criteria proportioneel zijn, en de centrale bank niet buiten zijn mandaat heeft gehandeld.   

De euro/dollar handelde op 1,0838.

Op de macro-economische agenda staan vanmiddag twee inkoopmanagersindices voor de dienstensector en de handelsbalans van de VS. In februari had Amerika nog een tekort van 40 miljard dollar.

Bedrijfsnieuws

Inmiddels is een flink deel van de Amerikaanse bedrijven al met kwartaalcijfers geweest. 

Voor vandaag kijkt de markt uit naar Dupont, Beyond Meat, Sysco en Disney.

Slotkoersen

De Amerikaanse beurzen vonden maandag in het laatste uur van de handel de weg omhoog, geholpen door een herstel in de olieprijzen. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,4 procent in het groen op 2.842,74 punten, terwijl de Dow Jones 0,1 procent won op 23.749,76 punten. Techbeurs Nasdaq steeg zelfs met 1,2 procent tot 8.710,71 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.