(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor Kendrion verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 25,00 euro naar 12,25 euro. Dit bleek woensdag uit een analyse door ING, daags na de publicatie van de resultaten van het bedrijf over het eerste kwartaal van dit jaar.

ING betoogde woensdag dat de vooruitzichten voor Kendrion zeer onzeker zijn, waarbij de bank wees op de uitermate scherpe daling in de verkoop van personenauto’s. Kendrion is als toeleverancier nog altijd sterk afhankelijk van de automotivesector.

ING voerde woensdag verder aan dat de opgelopen schuldpositie en de verwachte druk op het operationeel resultaat (EBITDA) de kans op een schending van het bankenconvenant tegen het einde van het jaar vergroot.

Analist Tijs Hollestelle verlaagde zijn omzetraming voor Kendrion voor dit jaar met 21 procent naar 373 miljoen euro en die voor de EBITDA zelfs met 55 procent naar 25,3 miljoen euro. “Dit betekent een bescheiden omzetval van 10 procent, maar exclusief het overgenomen Intorq, mikken wel op een autonome omzetdaling van ongeveer 30 procent.”

Het aandeel Kendrion noteerde woensdag op een rood Damrak 5,4 procent hoger op 11,76 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.