(ABM FN-Dow Jones) De koers van Galapagos kwam onder druk te staan na de publicatie van studieresultaten met filgotinib voor de behandeling van colitis ulcerosa.

Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen licht voor de camera aan ABM Financial News toe dat die koersreactie vermoedelijk het resultaat was van een tegenvallende uitkomst wanneer het middel met een lage dosering wordt toegediend.

Klik hier voor: goed instapmoment voor Galapagos

Bij een dosering met 200 milligram was er na tien weken statistisch significante verbetering zichtbaar ten opzichte van de placebo-groep. Bij de dosering met 100 milligram was dat nog niet het geval na tien weken. “Dat kan dus een nadeel zijn”, aldus Versteeg, wijzend op de grote concurrentie voor dit middel.

Ook kan het middel mogelijk nog invloed hebben op de vruchtbaarheid en, zo legde Versteeg uit, dan is een hoge dosering niet handig. 

De belangrijkste toepassing van filgotinib is echter niet colitis ulcerosa maar reuma, benadrukte Versteeg. Met reuma rekent de analist op een piekomzet van 5 miljard euro en voor colitis ulcerosa op circa 500 miljoen.

“Kortom colitis ulcerosa is niet zo heel erg belangrijk voor Galapagos”, aldus Versteeg. En daarmee is de koersreactie volgens de analist overdreven en biedt dit een goed instapmoment.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.