Tijdens de afgelopen weken heeft de Fed de financiële markten gestimuleerd met biljoenen dollars. Het ruimhartige stimuleringsbeleid moest er voor zorgen dat de rust op de financiële markten zou terugkeren. En dat is zeker gelukt. De vraag is alleen hoelang de rust zal standhouden.

Jerome Powell zal op dit moment met tevredenheid kijken naar de aandelenmarkten. De Amerikaanse beurzen hebben de weg naar omhoog weer teruggevonden en het is al weken geleden dat we voor het laatst geconfronteerd werden met een serieuze beurscorrectie.

De Fed kan niet eeuwig de markten blijven stimuleren

Toch kan de monetaire steun van de Fed niet eeuwig standhouden. Volgens de analisten van Bank of America zal de Fed de komende maanden een stapje terug moeten zetten. Op de bovenstaande staafgrafiek is het ‘afbouwbeleid’ in beeld gebracht.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank verwachten dat beleggers even moeten wennen als de Fed gas terugneemt. De aandelenmarkten hebben tijdens de afgelopen jaren bewezen dat ze behoorlijk volatiel kunnen zijn zonder de steun van de Amerikaanse centrale bank. Beleggers zullen zich langzaam maar zeker moeten voorbereiden op de terugkeer naar dat scenario.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)