(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag opnieuw in de plus gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,6 procent tot 359,77 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 3,8 procent op 12.021,28 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 2,0 procent op 4.858,97 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,9 procent hoger op 6.220,14 punten.

De Europese aandelenmarkten richten dinsdag hun vizier op de heropening van de economieën en negeerden de rassenrellen in de Verenigde Staten, na de gewelddadige dood van George Floyd in Minneapolis. Beleggers bleven dinsdag inzetten op een economisch herstel, nadat Amerikaanse en Europese inkoopmanagersindices maandag een verbetering lieten zien in mei, hoewel nog steeds sprake is van krimp. Mogelijk zal de economische krimp korter duren dan economen verwachten, zei econoom Guilhem Savry van Unigestion.

Er stonden dinsdag geen macro-publicaties geagendeerd.

Frankrijk zal in 2020 een diepe recessie ondergaan als gevolg van de coronacrisis, maar de economie zal in 2021 herstellen, zei de Franse minister van economie Bruno Le Maire dinsdag in een interview met de Franse radiozender RTL.

Daarnaast kijkt de markt uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank aanstaande donderdag. De markt rekent erop dat de centrale bank het inkooptempo van obligaties verhoogt, wat de risicobrereidheid van beleggers verder zou kunnen stimuleren.

De euro/dollar noteerde op 1,1174. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1135 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1134 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot ruim 2,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Unibail-Rodamco-Westfield steeg dinsdag, nadat het vastgoedfonds meldde inmiddels 65 van de 90 winkelcentra die het concern wereldwijd exploiteert inmiddels weer open zijn. Medio juni zal minimaal 87 procent van de winkelcentra weer operationeel zijn. Het aandeel won 9,4 procent.

Volkswagen heeft een investering van 2,6 miljard dollar in Argo AI afgerond, waarmee de Duitse autofabrikant de expansieplannen van de startup in zelf-rijdende auto’s in Europa mogelijk maakt. Het aandeel Volkswagen steeg 6,1 procent.

Carrefour neemt Welcome Taiwan over van Dairy Farm International in een poging de groei te versnellen. Het aandeel noteerde in Parijs sloot vlak.

Berenberg heeft het aandeel TUI op de verkooplijst gezet, na een verlaging van het koersdoel van 9,50 naar 3,50 Britse pond. De koers van het aandeel TUI noteerde dinsdag 1,2 procent hoger.

Financials waren in heel Europa gevraagd. ING won 3,1 procent, Deutsche Bank 5,5 procent en Société Générale 3,2 procent.  

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 3.060,48 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde daarentegen 0,5 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.