(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs levert dinsdag opnieuw wat in. De AEX noteerde richting lunchtijd 1,1 procent lager op 559,74 punten.

Na de wekenlange rally op de aandelenbeurzen lijkt er wat twijfel te ontstaan bij beleggers, zei investment manager Simon Wiersma van ING dinsdag. Dit was maandag ook al zichtbaar, toen bij gebrek aan richtinggevend nieuws hier en daar wat winst werd genomen. Daarbij viel ook een sectorrotatie op, aldus Wiersma. 

Exportcijfers uit Duitsland en Frankrijk schetsten geen fraai beeld. De Duitse export daalde in april met 24 procent en in Nederland daalde de industriële productie met 11 procent.

Positief was dat de krimp in de eurozone in het eerste kwartaal iets weg bijgesteld, van 3,8 procent naar 3,6 procent.

De euro/dollar handelde op 1,1263. Olie werd ruim 2 procent goedkoper. 
Beleggers zijn al in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve, zeker na het sterke banenrapport van afgelopen vrijdag.

De Fed zal de belangrijkste beleidsrentes handhaven, maar na het sterke banenrapport is de kans op een negatieve rente, voor zover die er al was, verkeken. Dit is de opvatting van economen en analisten die vooruitblikken op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

Stijgers en dalers

In de AEX gingen de meeste aandelen hoger. Koploper was Galapagos met een koerswinst van 1,4 procent. Philips steeg een half procent. Credit Suisse kwam met een positief analistenrapport en verhoogde het koersdoel.

De grootste dalers waren de banken. ABN AMRO verloor 4,4 procent en ING zelfs 5,2 procent. ArcelorMittal had het ook lastig en leverde 3,5 procent in.

In de AMX wist alleen Fagron het groen te vinden. Fagron steeg 0,9 procent na een positief rapport van Berenberg, waarin de zakenbank sprak van een goed instapmoment. 

Air France-KLM daalde 7,7 procent en Wereldhave 7,9 procent.

Basic-Fit haalde 133 miljoen euro op met de verkoop van 5,33 miljoen nieuwe aandelen. Er werd slechts een korting van 1,4 procent gegeven. Het aandeel daalde 2,8 procent.

In de AScX viel Lucas Bols op met een koerswinst van 3,9 procent. De grootste dalers waren Sligro en Alfen met 5,8 en 6,7 procent koersverlies.

Lokaal daalde Beter Bed 5,3 procent, terwijl Value8 1,1 procent inleverde. Value8 zal binnenkort de dividenden op zijn gewone en preferente aandelen uitkeren en de preferente aandelen splitsen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.