(ABM FN-Dow Jones) Na een volatiele handelsweek is het Damrak uiteindelijk op vrijdag toch met winst het weekeinde ingegaan. Het wereldwijd oplopende aantal coronavirusbesmettingen en de vrees voor een tweede golf, de heropstart van economieën, in combinatie met een voorzichtige visie van de Federal Reserve over het economisch herstel, leidde tot een volatiele handelsweek.

Het aantal wereldwijde coronabesmettingen staat inmiddels op ruim 7,5 miljoen gevallen, terwijl het dodental boven de 425.000 ligt. De cijfers doen vermoeden dat het economisch herstel mogelijk trager zal verlopen dan tot dusver werd gedacht en dat zelfs niet mag worden uitgesloten dat sommige economieën opnieuw op slot gaan.

Technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets presenteerde woensdag voor de camera van ABM Financial News een technische analyse. De AEX laat volgens de analist een technisch patroon zien dat op de lange termijn “enorm bullish” is. Van den Akker licht toe.

Kijk naar: Enorm bullish technisch patroon AEX

Energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO nam voor ABM Financial News de oliesector onder de loep, nadat OPEC+ vorige week zaterdag een akkoord bereikte over een verlenging van de huidige productie-afspraken tot eind juli. 

Sinds mei pompen het kartel en een aantal bondgenoten daarbuiten in principe 9,7 miljoen vaten minder op per dag. De deal liep oorspronkelijk eind deze maand af. “Ondanks de vooruitgang die tot nu toe is geboekt, kunnen we niet op onze lauweren rusten”, motiveerde de Algerijnse energieminister Mohamed Arkab, die de OPEC momenteel voorzit, het besluit om het akkoord te verlengen.

Volgens Van Cleef is de rek in de olieprijs er inmiddels wel uit en moet op de korte termijn rekening gehouden worden met een correctie.

Kijk naar: Rek olieprijs er wel uit

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.