Volgens David Kostin, hoofdstrateeg bij Goldman Sachs, zullen de tech-aandelen de markt, op korte termijn, blijven outperformen. Hij noemt de tech-sector de “ongeëvenaarde marktleider”. Kostin is echter minder positief over de energiesector. “Energieaandelen zullen dit jaar de grootste achterblijver zijn”, aldus Kostin. Dit meldt CNBC in een artikel.

Net zoals de meeste beleggers zijn de analisten bij Goldman Sachs geschrokken van het feit dat de aandelenmarkten zichzelf leken losgekoppeld te hebben van de reële economie. Kostin voegt hieraan toe dat de combinatie van incrementele dataverbetering en de buitengewone beleidsondersteuning voldoende lijken te zijn om de markt ervan te verzekeren dat de winstschade, als gevolg van Covid-19, van korte duur zal zijn.

Tech vs energie

Begin deze maand meldde The National Bureau of Economic Research dat de economie van de Verenigde Staten officieel een recessie was ingegaan. De pandemie heeft geleid tot de ergste economische neergang sinds de Grote Depressie van de jaren ’30.

Desalniettemin hebben de wereldwijde aandelenmarkten, in diezelfde periode, een onvoorstelbare rally achter de rug. Deze rally werd aangedreven door de stimuleringsmaatregelen van de centrale banken en door de hoop op een versoepeling van de wereldwijde lockdowns.

Hoewel de aandelen van energiebedrijven zich goed hersteld hebben sinds de bodem van maart, zegt Kostin dat hij de aandelen in deze sector toch nog vermijdt. Grondstoffenstrategen bij Goldman Sachs geloven dat de tegenwind, waar olie nu mee te kampen heeft, niet snel zal veranderen. Hiernaast verwachten ze een correctie van de ruwe olieprijzen die op korte termijn kan oplopen tot 20%.

“Tech-aandelen daarentegen zullen beter blijven presteren dan de markt”, aldus Kostin. “Toen de markt daalde, werd de tech-sector gesteund door sterke balansen, hoge winstmarges en de veerkracht van zijn inkomsten”, voegt een analist toe.

“Het grootste risico bij tech-aandelen is momenteel de populariteit. Deze kan namelijk snel omslaan wanneer beleggers plots beslissen om minder risico te nemen. Hiernaast kunnen nieuwe regels door de overheid en belastinghervormingen ook nog roet in het eten gooien”, besluit Goldman Sachs.