(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed kent nog altijd veel onzekerheden, mede vanwege de uitstaande schulden van de matrassenretailer en de rentelasten die dat met zich meebrengt. Dit bleek uit de ramingen van ABN AMRO voor de resultaten van Beter Bed over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar van 2020.

Vorig jaar zomer gaven drie aandeelhouders Beter Bed een lening van 7 miljoen euro, tegen een rente van 30 procent. Die lening liep op 15 juli af. 

In gesprek met het FD zei CEO John Kruijssen onlangs de terugbetaling van de lening uit te willen stellen. Eind mei was er volgens de topman voldoende liquiditeit, maar met de onzekere vooruitzichten wilde Kruijssen het geld liever in het bedrijf houden in plaats van de lening aflossen.

Om geen aanslag op de kas van Beter Bed te doen, zal de rente in principe in aandelen worden betaald. Alleen als dit leidt tot een aandelenuitgifte die groter is dan Beter Bed is toegestaan, zal worden overgaan tot een rentebetalingen in contanten.

Vragen van ABM Financial News over de aflossing van de lening, wilde Beter Bed niet beantwoorden. Het beddenbedrijf zei bij de halfjaarcijfers in te gaan op de kwestie.

Teslin, één van de drie grootaandeelhouders, liet weten geen commentaar te geven, maar dat Beter Bed dit zal doen.

Ramingen

ABN AMRO gaat voor het tweede kwartaal uit van een omzet van 36,2 miljoen euro, een daling met 18 procent op jaarbasis. Beter Bed maakt alleen het bedrijfsresultaat over de eerste jaarhelft bekend, waarvoor ABN AMRO uitgaat van 0,8 miljoen euro.

De bank let vrijdag voorbeurs bij de publicatie van de resultaten vooral op de kasstroom, de rentelasten, die hij voor de eerste jaarhelft inschat op 1 miljoen euro tegen 0,3 miljoen euro een jaar eerder. Ook wil ABN AMRO graag weten of er een aflossing heeft plaatsgevonden, of dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt.

ABN AMRO hanteert een Houden advies met een koersdoel van 2,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.